Sara håller blomma framför stenvägg

Sara är utbildad genusvetare vid Södertörns Universitet och Göteborgs Universitet och har dragits till genusvetenskapen för att få verktyg att söka svar i vad som händer i sociala och kulturella kontexter, med huvudfokus på vad som händer i och med musiken, men kanske främst vad som händer i rum där jazz görs.
Som jazzsångerska undersöker Sara bland annat i sin kandidatuppsats hur kvinnliga jazzsångerskor upplever sin position i rum där jazz görs. För att läsa Saras kandidatuppsats ”Vi är här, trots allt! En diskursanalys av kvinnliga jazzsångerskors upplevelser av position i rum där jazz görs”, tryck här.


Med en stark passion för att bidra till ett mer jämlikt, jämställt och nyanserat musikliv sitter Sara som vice ordförande i IMPRA och föreläser om hur vi kan skapa ett mer jämställt musikliv med fokus på jazz-och improvisationsscenen. IMPRA är en ideell förening vars huvudsakliga syfte är att stödja och främja musiker som identifierar sig som kvinnor, transpersoner och ickebinära som är verksamma inom jazz- och improvisationsmusik. För att boka Sara som föreläsare hos er görs detta via saraaldenmusic@gmail.com.
För att boka IMPRA att komma och föreläsa hos er görs detta via sara.alden@impra.se eller via IMPRAs hemsida.